PÅ VERKSTEDET

VETERANBIL (Morris Minor 1000) – 1965 mod.morris_eks_4

Fant en Morris Minor 1000, 1965 modell forlatt på en låve. Den står nå på verkstedet på gården.
Bilen skal renoveres. Arbeidet er allerede i gang 🙂

Utgangspunktet…..
Bilen ville ikke starte, manglet bremser og vannslangene i motorrommet var morkne. Alle dekk er preget av tidens tann og må byttes. Det elektriske anlegget ser ikke spesielt bra ut 🙂

Karosseriet er ganske helt, ikke mye rust, litt i kanaler og på bakluken samt små sår på skjermer og dører.  Innvendig er bilen ganske sliten. Nytt tak, tepper og trekk til stoler må på plass.

Noen har montert et stereoanlegg i bilen…… hører jo ikke til der, så det må ut og antennen på takten må fjernes. Litt pyntejobb…
Instrumentet er koblet fra, så usikkert om vi får det i gang igjen (må vurdere innkjøp av nytt)

Status vinter 2015 :
– Nytt startrele er på plass, så bilen starter uten sveiv 🙂
– Nye kjølevannsslanger er på plass, alle lekkasjer er tettet…
– Bremsesystem er overhalt, litt slitent, men bremsene virker igjen. Vurderer å montere skivebremser foran da originale bremser på disse er underdimensjonerte i utgangspunktet. Det finnes rimelige KIT for ombygging på web…  shop.morrisminorspares.co.uk Glimrende butikk for alt av deler til Morris…  Har allerede hentet noen deler derfra, fungerer godt, men tar litt tid.

Første prøvetur er gjennomført (lørdag 12.12.2015) 🙂  Bilen går som ei klokke….
Nå som det tekniske er på plass og ingen uoverkommelige større mangler er avdekket kan restaureringen starte… Jeg kommer til å dokumentere arbeidet og legge ut bilder fortløpende her på webstedet. Har kikket litt på motorroms prosjekter og funnet en god del inspirasjon… her er noen eksempler : (Så får vi se hvor mye arbeid som skal legges ned…. artig hobby da 😉 )

morris_eks_3morris_eks_5 morris_eks_2 morris_eks_1